Een fotomozaïek op A5 formaat, doen of niet?

Afgelopen week ontving ik de vraag of het mogelijk is om een fotomozaïek op A5 af te drukken, of dat hiermee het effect verloren gaat.
Mijn antwoord was:
Ja, het is mogelijk om op A5 formaat af te drukken. Waar je dan wel op moet letten is dat de hoofdafbeelding een abstracte vorm heeft.
Wanneer je bijvoorbeeld 2 personen als hoofdafbeelding hebt, zullen de uiteindelijke foto’s erg klein worden om dit beeld goed uit te laten komen.

Wanneer je kiest voor een abstracte vorm (zoals de twee handen in het voorbeeld) kunnen de afzonderlijke foto’s groter blijven.

Ook moet je erop letten dat de afzonderlijke foto’s (waaruit dus het fotomozaïek is opgebouwd) veel close-up foto’s bevat en dus niet te veel groepsfoto’s.

En als laatste is het advies om de afdruk niet op gewoon papier, maar op foto papier te laten afdrukken. Dit geeft het duidelijkste/scherpste beeld, wat erg belangrijk is om de afzonderlijke kleine foto’s nog enigszins te kunnen bekijken.

Het voorbeeld van de handen is overigens gebruikt tijdens een seminar van Achmea, gedurende de dag werden er foto’s gemaakt. Hiervan werd een foto mozaïek gemaakt en aan alle deelnemers werd, aan het eind van de dag, een fotoafdruk (formaat 15 bij 20 cm) meegegeven.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *