Andrélon – het mooiste haar van Nederland

Afgelopen zondag een foto gemaakt van Michelle. Ze doet mee aan de aktie van Andrelon: wie heeft het mooiste haar van Nederland.
Om een beetje op te vallen tussen alle andere aanmeldingen, wilden we de achtergrond Andrelon-lila maken. Met behulp van een groene (chromakey) achtergrond hebben we de foto gemaakt en uiteindelijk de groene kleur vervangen door een lila kleur.

Voor het maken van een chromakey opname, moet je ervoor zorgen dat het model ook van achteren goed belicht wordt zodat het loskomt van de achtergrond. Wanneer je de achtergrond goed egaal belicht, kun je deze eenvoudig verwijderen.

Van zichzelf heeft ze een enorme bos krullen, en uiteraard met een beetje ‘krul-control creme’ van Andrelon, ziet het er prachtig uit! Je kunt nog op haar stemmen tot 7 oktober, klik hier om je stem uit te brengen. Houd er wel rekening mee dat de website soms erg moeilijk te bereiken is.

Al eerder heb ik gebruik gemaakt van chromakey, tijdens de Kudelstaartse kunstroute konden bezoekers op de foto voor een groene of blauwe achtergrond.

Vervolgens konden ze kiezen uit een aantal opties:

  • met hun eigen naam op de cover van een magazine
  • voor de watertoren van Aalsmeer
  • met megamindy
  • met het nederlandse elftal, waarbij de gezichten van bekende voetballers vervangen waren door de gezichten van de bezoeker
  • voor een fotomozaïek van het gemeente Kudelstaart-bord (de afbeelding is opgebouwd uit foto’s van alle straatnamen van de gehele gemeente Kudelstaart), waarbij ze nog hun straatnaam konden noemen, zodat deze als een soort vergrootglas op de afbeelding zou staan

Voor de opnames heb ik zowel een blauwe als een groene achtergrond gebruik. Wanneer iemand toevallig een groen shirt aan had, kon ik de blauwe achtergrond gebruiken, en andersom.

Vervolgens heb ik 2 studiolampen (met kleine paraplu) op de achtergrond gericht. Hiermee was de achtergrond egaal blauw/groen. Omdat ik de ruimte had heb ik een haarlamp(met kleine paraplu) gebruikt en een hoofdlicht (grote paraplu). Voor wat invullicht heb ik een reflectiescherm tegenover het hoofdlicht geplaatst.

Vervolgens de foto’s gemaakt en overgehaald naar de computer. Met behulp van het programma FX home Photokey, de groene/blauwe achtergrond verwijderd en het bestand als jpg bestand opgeslagen.

Van tevoren had ik in Photoshop al templates gemaakt met daarin o.a. de cover van de magazine, met een aparte tekst laag waar de naam van de persoon kon worden ingevuld. Het document geopend en de betreffende foto als laag binnen gehaald. Nu de laatste handeling en dat was het afdrukken van het bestand op 15×20 cm fotopapier.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *