Hoe je eindelijk op een simpele manier je camera instelt en zelf gave foto’s maakt!

workshop-fotografie-basis

Workshop basisfotografie (1 dag)

Staat jouw dure camera alleen maar op de automaat?! Geen idee waarvoor alle knopjes zijn? Steeds net geen mooie foto’s?

In deze fotografieworkshop wordt uitleg gegeven over de camera en de techniek die bij het digitale fotograferen gebruikt wordt. We behandelen onderwerpen als diafragmasluitertijd en scherpstelling en vertellen in welke situaties deze technieken toegepast kunnen worden. Ook bespreken we welke vormgevingsaspecten invloed hebben op een foto, zoals compositie,standpuntkader en het moment.

Aan de hand van korte opdrachten gaan we vervolgens in kleine groepen fotograferen, waarbij iedereen persoonlijk tips krijgt bij het maken van de foto’s en het gebruik van zijn/haar camera. Voor deze workshop is geen speciale voorkennis vereist. Je leert gericht met je eigen camera te werken. Het doel is een gezellige middag samen, waarbij men vooral met elkaar leert leukere en betere foto’s te maken.

Niveau: beginner
Aantal deelnemers: minimaal 5 – maximaal 8
Duur: 10.00 – 15.00 (1 dag)
Data:
– volgt

Kosten: 145,00 inclusief lunch
Meenemen: camera (systeemcamera of spiegelreflex camera, waarmee je diafragma en sluitertijd kunt instellen), extra geheugenkaartjes, handleiding van je camera

Reacties van andere deelnemers…

Door de duidelijke uitleg vallen eindelijk alle puzzelstukjes in elkaar… Ik weet nu welke instellingen waarvoor ik moet gebruiken en snap nu wat ik écht aan het doen ben!

Helemaal enthousiast, verheug me al op de vervolgcursus. Na afloop ben ik meteen thuis aan de slag gegaan met water en beweging fotograferen. Super leuk!

Jemig wat ging de tijd snel! Mede door de afwisseling van theorie en praktijk, weet ik nu eindelijk hoe mijn camera werkt. Dankjewel Astrid voor je enthousiasme!